Foto: Knut Bry

Foto: Knut Bry

Christinas holder hyppig foredrag om «Hei nabo!»
Foredraget handler om menneskemøter. Om deg og meg. Om hvordan vi forholder oss til hverandre og det fine som kan oppstå hvis vi blir litt kjent.  «Hei nabo!» byr på et samtidsbilde av en multikulturell blokk hvor beboere fra forskjellige nasjonaliteter, samfunnslag, religioner og kulturer bor vegg i vegg.

Les mer om "Hei nabo!" her
og se bildeserien her!


Foredraget tar for seg hvorfor Christina ble så nysgjerrig, og etterhvert besatt av naboene sine. Hva var det som fikk henne til å gå ut av komfortsonen og banke på fremmede folk sine dører? Christina forteller om prosessen og også om egne fordommer før hun gikk i gang. Hun deler også flere av historiene fra boka; for eksempel historien om Nabi, om hans reise gjennom elleve land for å komme til Norge, og om at han undrer seg over at han ikke har eneste norsk venn.

«Hei nabo!» utforsker hvordan vi mennesker forholder oss til hverandre og viser at enkeltmennesker kan gjøre en forskjell.

Underveis i foredraget viser Christina bilder fra boken, og formidler historier. Bildene hun har tatt er av beboere som bor i identiske leiligheter. Alle fotoportrettene har identisk utsnitt. Det setter en tydelig ramme og gjør både likheter og ulikheter mer tydelige.

Vil du bestille et foredrag?
Skriv til christinaskreiberg(at)mac.com

 

Vil du se Christina fortelle litt om Hei nabo!?

Se foredraget hun holdt på PechaKucha, som ligger på
Aftenposten TV, ved å trykke på bildet 👉🏼!

Foredraget til Christina anbefales på det varmeste. Det er personlig, informativt og viktig fordi det forteller hvordan enkeltmennesker kan endre verden og gjøre en forskjell!
— Karen Kristin Hagen, Biblioteksjef ved Notodden Bibliotek/Bok&Blueshuset
Christina skapte stor stemning og entusiasme (…) på en særdeles levende og underholdende måte. Dette var en stor opplevelse og til inspirasjon for alle deltagerne. Christina har et sympatisk og sjarmerende vesen som gjør en hennes presentasjon til strålende underholdning med sjel. Intet mindre!


— Bjørn David Fevåg, Senter for flyktningekompetanse og integrering
Foredraget var helt fabelaktig. Skreiberg viste bilder fra boken og fortalte litt om historiene til de som var avbildet. I tillegg fortalte hun om hvordan hun hadde gått frem for å få tak i alle beboerne. Hun var en glad og frisk formidler!
— Monica Faye, Oslo Soroptimistklubb